Flexplekken

Algemeen

RHENEN - Thuiswerken met kinderen om je heen of op een kleine zolderkamer? Stichting ’t Brandtweer is gestart met flexwerkplekken en vergaderruimte in de voormalige Rijksmonumentale brandweerkazerne. Binnenkort zal deze prachtige plek verduurzaamd en gerestaureerd worden, zodat het een duurzame hedendaagse inspiratie plek wordt voor verschillende activiteiten. Van ondernemerspitch tot artfilmclub, het aanbod is divers.

Binnenkort gaan we weer van start met onze inspiratiebijeenkomsten. Graag nodigen we je uit om mee te denken over de activiteiten die we kunnen ontwikkelen in ’t Brandtweer. Een datum hiervoor wordt nog bekend gemaakt.

Voedselbos

Uit de laatste inspiratiebijeenkomst over voedselbossen en regeneratieve land is een groep Rhenenaren opgestaan die een voedselbos wil realiseren rond Rhenen. Lokaal onbespoten voedsel, korte ketens, biodiverser boeren en coöperaties van boeren en burgers hebben toekomst. Initiatieven als Herenboeren of Land van Ons zijn voorbeelden waar boeren en burgers samen optrekken om voedsel te produceren. Onlangs schoven ook twee leden van Stichting Werkgroep Milieubeheer Rhenen (WMR) aan, zij volgen dit initiatief met belangstelling. De groep gaat contact met boeren zoeken, brengt mogelijke plekken in kaart, en onderzoekt de vorm: wellicht een combinatie van voedselbos, moestuin en kruiden.

Doe je mee?

“Wil je je aansluiten bij een van de initiatieven? Wil je een kijkje nemen in ’t Brandtweer of een keer komen proefwerken? Wil je meer weten over Stichting ’t Brandtweer of een certificaat kopen om mede-eigenaar te worden? Neem contact met ons op via info@tbrandtweer.nl of kijk op www.tbrandtweer.nl.”