Gedenkplek Allerkleinsten

NEDER-BETUWE - We leven midden in de winter en de dagen gaan langzaam weer lengen. De lente nadert en zo ook nieuw leven in de natuur. De nieuwe knoppen worden al zichtbaar aan de bomen. Nieuw leven doet ons ook denken aan ons plan om een gedenkplek voor de Allerkleinsten te maken in elke dorpskern van de gemeente Neder-Betuwe.

Onze stichting is ontstaan vanuit een liefde en behoefte om onze 'te vroeg geboren' kindjes een plek te geven om te begraven en te herdenken. Om recht te doen aan een kindje wat om welke reden niet geboren kon worden om te leven. 

Op drie gemeentelijke begraafplaatsen in Ochten, Kesteren en Dodewaard, komt een gedenkplek en een boom van cortenstaal voor deze 'Stille Levens'. En hopelijk komt er in de toekomst in elke kern een herdenkingsboom. Aan de boom komen blaadjes waar ingegraveerd kan worden. Het ontwerp voor het monument dat we op de begraafplaatsen is klaar en aan de inrichting van de gedenkplek rondom het monument wordt gewerkt.

Dankzij de hulp van de gemeente, ondernemers uit de gemeente en de regio zijn we al ver gekomen. We streven ernaar om voor de zomer de bomen te kunnen plaatsen.
Voor de verdere uitvoering is nog veel geld nodig. Van hieruit willen we een oproep doen aan u: particulieren en bedrijven, om de stichting financieel te ondersteunen. Laten we dit met elkaar mogelijk maken!

Voor nu de volgende bedrijven alvast hartelijk dank voor de steun: Hoogenboom Netwerk Notarissen, Jan van Suilichem (Studio Jan), Communicatieregisseurs, Van Dijk Metaaldesign. Onze bankrekening : NL18RABO0375902376 t.n.v Stichting Stille Levens. Website: www.stichtingstillelevens.nl (binnenkort live).
Voor inlichtingen: info@stichtingstillelevens.nl. (Margreet Willemsen, voorzitter. Gerdien Louter, secretaris en Henri Witte, penningmeester)