Vier ransuilen. (foto: Rob Moret)
Vier ransuilen. (foto: Rob Moret) Foto: Rob Moret

De lente komt er aan!

RHENEN - Waar bleef de gewenste winter? Januari was nog niet afgelopen of in wegbermen kon je al narcissen zien bloeien. Wie heeft er nog geen sneeuwklokjes of krokussen gezien?

Door Rob Moret

Mussen en koolmezen bezoeken al nestkastjes. Ook de holenduif bezoekt zijn kast. Raven leggen aan het eind van deze maand al hun eitjes op de Utrechtse Heuvelrug. De landelijk bekende bosuilen in een hoge beuk op de Laarsenberg laten zich regelmatig zien en horen. Ruim twintig ransuilen zag ik in het Binnenveld, nu nog te bewonderen op hun roestplek op de hoek van de Rijnsteeg-Oordensteeg, vallende onder de gemeente Wageningen. Binnenkort zullen deze uilen vertrekken en hun nestgelegenheid opzoeken.

De bijen van imkervereniging 'In en Om Rhenen' verlaten al weer de kasten. Ze komen weer terug met stuifmeel aan hun poten van winterbloeiers. We vergeten bijna dat het nog winter is.
Helaas dit jaar geen alternatieve 11-Stedentocht op de Weissensee, maar mijn vierde Elfstentocht in Friesland komt óók deze winter iedere dag een dag dichterbij.

Bosui op de Laarsenberg. (foto: Rob Moret)
Bosuil op de Laarsenberg. (foto: Rob Moret)