De eendenvijver in Kesteren. (foto: Kees Evers)
De eendenvijver in Kesteren. (foto: Kees Evers) Foto: Kees Evers

Zwerfafval bij de eendenvijver,

hoe lost de jeugd dit op?

KESTEREN – Rond de eendenvijver in Kesteren is vaak zwerfafval te vinden. Het is geen geheim dat er ook vaak jongeren gebruik maken van deze plek. Daarom was de jongerenraad benieuwd wat de jeugd zelf ervan vonden. Hoe moest dat probleem nou aangepakt worden? 

Verleden jaar heeft de jongerenraad een workshop gegeven over dit zwerfafval probleem. De kern hiervan was het zelf schrijven van een advies. Hoe los jij het probleem op? Deze oplossingen zijn toen samengevoegd en gesorteerd tot een advies voor de gemeente. Die is aangeboden aan de gemeente. Nu is de vraag? Krijgen we dat zwerfafval bij de eendenvijver in Kesteren opgeruimd?

De jongerenraad is met nog meer projecten en adviezen bezig. Momenteel is er een jongerenpanel waarin met regelmaat enquêtes in worden uitgezet en wordt er met meerdere verenigingen een evenement georganiseerd waarop verenigingen zich kunnen presenteren en demo’s kunnen geven. Bovendien komt Jongerenraad op voor de belangen van jongeren en zet ze zich in om hun wensen te verwezenlijken. Dus wil je graag iets veranderd hebben, heb je een leuk idee of wil een keer een kijkje nemen bij onze vergadering, stuur ons een berichtje! Dat kan via  www.jongerenraadnb.nl, info@jongerenraadnb.nl en (instagram) jongerenraad_nb, (facebook) jongerenraadnb."