De vogels en kipjes gaan in de nieuwe volière. (foto: Ton de Jong)
De vogels en kipjes gaan in de nieuwe volière. (foto: Ton de Jong) Foto: Ton de Jong

Prachtige volière bij De Linde in Achterberg

ACHTERBERG - Op zorglocatie De Linde in Achterberg is de volière in gebruik genomen. Aan de volière is in de winterperiode gewerkt, en nu huizen daar een Witte Zebravink, Bichano Astrilde en een Spitsstaart Amandine.

Het zijn vogels die door diverse mensen geschonken zijn, onder andere door de ouders van een medewerkster. Teun uit Achterberg voorzag daarnaast De Linde van kipjes. Het zijn vier kleine kippen en in de toekomst komen er nog vier kippen bij. Maar op dit moment zijn ze nog te klein. Er is ook een haan. “Het ziet er allemaal erg leuk uit”, aldus een van de vrijwilligers.

In de moestuin, op de locatie zelf, groeit veldsla. “Ook dit kunnen we de vogels geven.” Iemand uit het vrijwillige team maakt een korfje waar groenvoer in gedaan kan worden. 

De moestuin, met daarin de volière, is een trekpleister voor bewoners van De Linde. Zodra het weer enigszins mooi weer is, lopen zij graag een rondje door de tuin. Het is fijn dat zij dan onderweg kunnen stoppen bij iets wat hun aandacht vraagt.