Kaarten voor zieke bewoners in Dodewaard. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Kaarten voor zieke bewoners in Dodewaard. (foto: Welzijn Rivierstroom) Foto: Welzijn Rivierstroom

Kaarten voor zieke bewoners in Dodewaard

DODEWAARD - “Dit maakt mijn dag goed”, zegt een opgewekte mevrouw uit Dodewaard. “Deze kaart lag vanmorgen in mijn brievenbus en komt helemaal uit Kenia!”. Ze is één van de bewoners die een kaart in haar brievenbus vond. Een aantal weken geleden zijn de gasten van de koffie-inloop in Dodewaard begonnen met het verspreiden van kaarten voor zieke bewoners.

Het idee om kaarten te versturen naar zieke bewoners uit de kerkbode ontstond een aantal weken geleden tijdens de koffie-inloop. Één van de gasten had thuis nog kaarten uit Kenia liggen, waar meteen een mooie bestemming voor was gevonden. Dit beviel zo goed dat de gasten besloten om zelf kaarten te gaan maken. 

De kaarten worden gestempeld, ingekleurd, er wordt een achtergrond gekozen en voilà, weer een unieke kaart. De kaarten worden gestuurd naar mensen die bijvoorbeeld ziek zijn of in het ziekenhuis liggen en zijn (via-via) bekend bij Huis van Dodewaard.

Helpende handjes

De koffie-inloop vindt elke vrijdag van 10.00 - 15.30 uur plaats in de kantine van De Eng in Dodewaard. Iedereen is er welkom.
Onder normale omstandigheden drinken de gasten koffie of thee, kunnen zij aanschuiven voor een warme maaltijd en meedoen met spelletjes of activiteiten.

Het Huis van Dodewaard draait geheel op vrijwilligers. Zij kunnen helpende handjes goed gebruiken.

Contact

"Lijkt het jou leuk om er samen met de bewoners een gezellige dag van te maken en ondertussen te helpen met de drankjes en activiteiten? Neem dan contact op met Lisanne Gesthuizen, via lisannegesthuizen@welzijnrivierstroom.nl of 06 19544160."