Veilig leren fietsen in Dodewaard

DODEWAARD - “Ik zou het wel graag willen leren, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen en vind het spannend”, zegt een bewoonster uit Dodewaard. Ze woont sinds kort in Nederland en heeft nog nooit op een fiets gezeten. Binnenkort gaat Welzijn Rivierstroom in samenwerking met de buurtsportcoaches fietslessen organiseren voor vrouwelijke statushouders in Neder-Betuwe.

In Nederland leren wij van kleins af aan al om te fietsen, terwijl veel statushouders uit een gebied komen waar de fiets geen gebruikelijk vervoersmiddel is.
 zijn vaak niet bekend met fietsen en de regels in het verkeer en daarom kan het best spannend zijn om voor de eerste keer de fiets op te stappen.

Praktijk én theorie

Vanaf maart kunnen vrouwelijke statushouders in een kleine groep gedurende twaalf weken onder begeleiding hiermee aan de slag. Naast het leren fietsen, wordt er ook aandacht besteed aan de theorie.
Wat zijn de regels in het verkeer? Wat betekenen verkeersborden en hoe neem je veilig deel aan het verkeer? Dit kan ook een mooie manier zijn om de Nederlandse taal te oefenen.

Aanmelden

De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur bij het parkeerterrein van sporthal de Eng in Dodewaard. Op 8 maart is de eerste les.

Aanmelden? Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers. Ook inwoners die buiten Dodewaard wonen, zijn welkom. 

De lessen zijn gratis en alle benodigde materialen zoals een fiets worden geregeld. Om aan te melden en voor meer informatie, kan men contact opnemen met Lisanne Gesthuizen, via lisannegesthuizen@welzijnrivierstroom.nl of 06 19544160.