Natuurlijk speelplein Daltonschool Rhenen. (foto: Heidi van Appeldoorn)
Natuurlijk speelplein Daltonschool Rhenen. (foto: Heidi van Appeldoorn) Foto: Heidi van Appeldoorn

Nieuw gebouw en speelplein

voor Daltonschool Rhenen

RHENEN - Afgelopen maand is Daltonschool Rhenen verhuisd naar het nieuwe pand Kindcentrum de Horizon aan de Bantuinweg 43 in Rhenen. Daar worden momenteel de puntjes op de i gezet als het gaat om de inrichting van de school en de aanleg van ons nieuwe plein.  

Het gebouw is prachtig, duurzaam en voldoet aan alle eisen van deze tijd. Het gebouw ondersteunt onze werkwijze als Daltonschool en is speciaal ingericht met een leerplein, waar kinderen in alle rust kunnen werken aan hun eigen leerdoelen.
De groepen hebben hun intrek in de lokalen genomen. De lokalen hebben een rustige uitstraling. In de groepen 3-8 ligt vloerbedekking. Kinderen hebben hun schoenen uit in de groep. De reden hiervoor is simpel: vloerbedekking zorgt voor rust. Het werkt geluiddempend. Doordat we niet met onze vieze voeten naar binnen lopen, blijven de lokalen schoon.

Het speelterrein is nog niet helemaal klaar, maar de eerste stappen zijn gezet. Het wordt prachtig. Samen met kinderopvang Speelinn de Regenboog hebben we gekozen voor 'natuurlijk spelen'. Het groene schoolplein is ingericht met natuurlijke materialen. Kinderen kunnen klimmen, rennen en ontdekken. De hoogteverschillen op het schoolplein zorgen voor een bijzondere en speelse buitenruimte.

Helaas is het door de huidige maatregelen rond Corona nog niet mogelijk om de opening van onze nieuwe school groots te vieren. Maar zoals u weet, wat in het vat zit, verzuurt niet. Er komt in het voorjaar nog een openingsactiviteit. Het is dan namelijk tien jaar geleden dat we Daltonschool zijn geworden en dat samen met de nieuwbouw lijkt ons een goede reden voor een feestje!