Een deelneemster na afloop van de Jobgroup. (foto: Anja Drost)
Een deelneemster na afloop van de Jobgroup. (foto: Anja Drost) Foto: Anja Drost

Hoe kom je aan werk

in Nederland?

RHENEN - Er lijkt werk genoeg te zijn. Toch kan het lastig zijn om werk te vinden als je nog niet zo lang in Nederland woont en ook de taal nog niet vlot spreekt. Een beetje hulp kan dan net het verschil maken om een baan wel te krijgen. Hoe je dat doet leer je in onze JobGroup ‘Ik werk in Nederland’.

JobGroup start 18 februari. Deze bijeenkomsten zijn voor mensen die werk of vrijwilligerswerk zoeken. We vertellen over werken in Nederland en wat de gewoontes zijn. Je krijgt inzicht in waar ben jij goed in en welk werk bij jou past. En je leert hoe je kunt solliciteren.

Er zijn tien bijeenkomsten met de groep op de vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur. Daarna drinken we nog even koffie. De training is in de Buurtgarage, Valleiweg 10 in Rhenen. De eerste keer is op 18 februari en de laatste keer is op 29 april. In de schoolvakantie op 4 maart is er geen les.

De eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar. Wij vertellen dan wat we de volgende bijeenkomsten gaan doen, je krijgt een boek mee waarin informatie en huiswerk staat. Je maak deel uit van een groep, als je besluit mee te doen dan verwachten we je elke keer. We eindigen op 29 april met een feestelijke afsluiting. De JobGroup wordt geleid door Anja Drost, Koen Roest en Cora van den Berg. 

Als je hieraan mee wilt doen, zendt voor 11 februari een mail aan info@jobhulpmaatjerhenen.nl of een whatsapp bericht aan 06 20310418 met je naam en je vraag. We bellen je dan om een afspraak te maken.