Het aantal handtekeningen na een week.
Het aantal handtekeningen na een week. Foto: eigen foto

Overhandiging petitie windpark

Algemeen

ZETTEN - Op maandag 14 februari om 15.00 uur wordt op het grasveld bij De Lede in Zetten de petitie tegen Windpark Midden-Betuwe overhandigd. Dat zal gebeuren aan de twee wethouders van de gemeente Overbetuwe en Neder-Betuwe: Dimitri Horsthuis-Tangelder en Stefan van Someren. 

Voorzitter Fred Eggink van MallemolensMiddenBetuwe zal in samenwerking met het Bewonersplatform de 1.134 handtekeningen aanbieden. Deze zijn in een week opgehaald in Zetten, Hemmen, Dodewaard en Wely. Dit enorme aantal heeft beide organisaties verrast, vooral omdat door corona besloten is na een week met de huis-aan-huis petitie. Op dat moment was slechts eenvijfde deel van het aantal beoogde straten bezocht. De petitie geeft aan dat de weerstand tegen de bouw van de windturbines heel groot is. Volgens de laatste plannen zou het gaan om vier turbines aan de zuidkant van de A15 en drie (met zonnepark) aan de noordzijde.

Inmiddels zijn er allerlei ontwikkelingen. Zo lijken de initiatiefnemers van de noord- en zuidkant niet meer op één lijn te zitten en trekken ze niet meer samen op. Landelijk is het afwachten op de nieuwe afstandsnormen, zodat het Windpark Midden-Betuwe even stil ligt.

Kies-Wind-Wijzer

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart is op Facebook van zowel het Bewonersplatform als Mallemolens de visie te lezen van alle politieke partijen in de beide gemeenten. De lijsttrekkers of woordvoerders laten hun licht schijnen hoe zij over het windpark denken. Alle teksten zijn ook te zien op de website van het Bewonersplatform: www.platform-wpmb.nl.