Rhenen kleurt dit jaar oranje!

Algemeen

RHENEN - Koningsdag 2021 ligt alweer een aantal maanden achter ons. Een Koningsdag die, door corona gedwongen, de geschiedenisboeken in gaat als een 24 uur durende online viering, live gestreamd vanuit het huis van de Gemeente. Maar de organisator, de Stichting Oranjedag Rhenen (SOR), wil het in 2022 toch graag weer anders, laten we zeggen, weer ‘ouderwets’ gezellig.

In augustus is het bestuur van de SOR begonnen met de organisatie van Koningsdag 2022 in Rhenen. Een viering met gezellige marktkramen, gevuld met leuke aanbiedingen van Rhenense winkeliers en marktondernemers, een kinderdorp met ‘toffe’ attracties , kindermarkt,  muziek, sfeervolle (lokale) artiesten een gezellig glas, een lekkere (vette) hap en nog veel meer. Kortom, een sfeer waar je bij wilt zijn en waarin jij de verjaardag van onze Koning wil vieren. 

Of corona ons ook in 2022 weer in haar greep heeft laat zich aanzien maar de SOR duikt in de positiviteit en gaat voor het organiseren van een Oranjefeest.Maar om Koningsdag 2022 goed te kunnen organiseren en met elkaar te kunnen vieren hebben wij elkaar nodig. De geschatte kosten voor de organisatie van Koningsdag zijn, zonder onvoorziene tegenvallers, circa 25.000 euro.
De SOR heeft geen eigen vermogen en kan dit gezellige evenement voor de inwoners van Rhenen, de ondernemers en de vele bezoekers van onze gezellige stad, alleen organiseren als er financiële dekking is. Vanuit de gemeente krijgt de SOR  0,29 euro per inwoner, wat neer komt op circa 3774 euro.

Sponsoring
De financiële dekking moet dus komen uit advertenties, verhuur van marktkramen aan (lokale) ondernemers en particulieren, verkoop van kaartjes voor toegang tot de attracties (kinderdorp), uit het bieden van een mogelijkheid tot parkeren van de auto in directe omgeving van het evenement en zeer belangrijk sponsoring. Ondernemers die de viering van Koningsdag een warm hart toedragen, die hun naam daar aan willen verbinden, die willen kunnen zeggen dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de organisatie en viering van Koningsdag 2022, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het bestuur van de SOR via www.oranjedagrhenen.nl of mail naar info@oranjedagrhenen.nl. De 20 tot 25000 bezoekers van Koningsdag Rhenen zijn immers ook uw potentiële klanten.

Maar de viering is van en voor ons allemaal, dus is het feest enorm geholpen als ‘alle’ inwoners van  Rhenen, alleen de stad Rhenen heeft al 15.525 burgers, één euro per persoon gaan doneren. Meer mag natuurlijk altijd, maar met een kleine donatie kan je al zeggen dat je mee hebt geholpen aan de organisatie van dit zeer gezellige feest. Stort je donatie op NL19ABNA0562388079. Schrijf bij je donatie een pakkend woord of korte tekst. De meeste originele wint een leuke prijs. Niet onbelangrijk om te weten, mocht Koningsdag 2022 om corona-gerelateerde maatregelen weer niet door kunnen gaan, dan zal je donatie worden gereserveerd voor Koningsdag in 2023.