Ingezonden brief

Betrouwbare overheid, met investeren PGEM-gelden?

Overeenkomsten met de overheid zijn wat de Rijnbrug en het stoppen met aardgas uit Groningen zo blijkt niet betrouwbaar.
Gelderland en Utrecht beloofden ons te investeren in betere doorstroming op de N233 en bestrijden van files, miljoenen werden al uitgegeven aan extern bureau’s en ambtelijke uren, klankbordgroepen et cetera. Immers zo vertelde men: die investering zou de Gelderse economie verbeteren en verlossen van files. En het werd betaald met geld van de verkoop van PGEM en PUEM, zo kwam dit geld weer terug bij inwoners. Daar denkt CDA-Statenlid Hans van Ark anders over. Zijn CDA-fractie stelde, investering in de N233 kost meer dan het oplevert? Is dat zo? Uiteindelijk is die Eneco pot van 4,4 miljard, opgebracht door de klanten van de PGEM. Maar die gaan er niet van profiteren! Statenleden doen net of we allemaal thuis kunnen werken en investeren in Liandernetwerk, 300 miljoen brengt meer op. Terwijl de vrachtwagen files op de N233 onder andere uit Oost-Europa die al om 05.00 uur beginnen en onnodig CO2 en Stikstof uitstoten dank zij de N233 dure stoplichten.

Verzoeken van de Rhenense gemeenteraad en ondanks de SGP fractie petitie om te beginnen met drie ongelijkvloerse kruisingen zijn nutteloze tijdverspilling, Gemeenteraadsleden onze belangenbehartigers hebben niets te vertellen. De provincie ambtenaren gaan gewoon hun eigen weg ondanks bezwaar van belanghebbenden. Slopen een dure woning op de kruising ondanks motie's  Gemeenteraad leggen ondanks protesten een zesbaanskruising met dure Stoplichten aan. Geen duurzame investering om uitstoot beperken en verkwisting belastinggeld. Gaat u nog stemmen?

Jan Wiesenekker