Afbeelding
Foto:

Een lekkere zachte varkenshaas langzaam gegaard in een romige saus. Ik heb hiervoor een paddenstoelenmix gebruikt, die je kant-en-klaar in het koelvak vindt in de supermarkt.

Bereiding

We beginnen met het snipperen van de ui en hakken de knoflook fijn. De paddenstoelenmix snijden we ook in stukjes, maar niet te klein. Maak ondertussen ook de bouillon klaar en meng 75 ml afgekoelde bouillon door de slagroom of kookroom en zet even opzij.
In een braadpan verhitten we wat olie of boter en bestrooien de varkenshaas met zeezout en zwarte peper uit de molen.
Als de olie of boter goed heet is, bakken we de varkenshaas rondom kort aan. Zodra hij rondom lekker aangebraden is halen we hem uit de pan. Vanbinnen is hij nog rauw en snijden we hem in mooie plakken en laten we even liggen.
In het braadvet fruiten we de ui met knoflook aan en als de ui lekker glazig begint te worden voegen we de paddenstoelenmix toe en bak je deze in 5 minuten gaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Op deze manier ontzuur je de tomatenpuree en wordt hij lekker zoet van smaak. Giet vervolgens de gemengde bouillon met de slagroom toe en de plakjes halfgare varkenshaas en laat dit zachtjes garen en de saus licht inkoken.
Voor het opdienen de ringetjes bosui erover verdelen.

Eet smakelijk!

https://www.deman-foodandweight.nl

Afbeelding