Vijf keer prijs voor Ingense dammer

INGEN - Fred Ivens keerde met een handvol prijzen uit Polen terug van het Europese damkampioenschap voor veteranen, maar de hoofdprijs zat er niet bij. 

De Ingense speler van de Wageningse topclub WSDV eindigde in het reguliere toernooi als vierde. Hij bleef ongeslagen en won drie van zijn negen partijen. De titel ging naar de Litouwse meester Vaidis Stasytis, gevolgd door de Israsëliër Jacob Sjaus en Brabander Frank Teer.

Ivens: “Ik wilde eindelijk eens een keer kampioen worden, maar in het begin zat het niet helemaal mee. Tegen de top-drie speelde ik gelijkwaardige remises. Pas op het laatst kwam ik met twee winstpartijen echt op stoom. Echt ontevreden over mijn spel ben ik niet. Er zat maar één mindere partij tussen die ik met enige veine remise wist te houden.” Ivens hield er wel een derde plaats in het 70+klassement aan over.

Bij het EK blitz (sneldammen) slaagde hij er niet in zijn Europese titel van 2019 te verdedigen en finishte hij als derde achter wéér Stasytis en Sjaus. Hij was tevens de nummer twee bij de 70-plussers. Beter ging het bij het afsluitende EK rapid (partijtjes van 15 minuten + 5 seconden per speler per zet) dat een tweede plaats achter opnieuw Stasytis opleverde en hij winnaar in zijn leeftijdscategorie werd. Ivens sprokkelde in totaal vijf diploma’s, twee grote medailles met lint en 50 euro bijeen.