Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem krijgen een goed gevoel van de bijenkomsten. (foto: Kitty Arends)
Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem krijgen een goed gevoel van de bijenkomsten. (foto: Kitty Arends) Foto: Kitty Arends

Zonnebloem Zetten zoekt vrijwilligers

OVERBETUWE - Al enige tijd is de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk op zoek naar een secretaris. Bij voorkeur iemand die vanuit hun beroep of achtergrond over bestuurlijke kennis of vaardigheden beschikt en deze capaciteiten als vrijwilliger in wil zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Ook is de afdeling zoek naar chauffeurs die enkele keren per jaar deelnemers van activiteiten op kunnen halen en na afloop van de activiteit weer thuis kunnen brengen. "Beschikt u over een auto en wilt u zich enkele keren per jaar inzetten voor de Zonnebloem? Geef u dan op als vrijwilliger chauffeur! Onkosten worden vergoed."

In vorige berichten heeft de afdeling gevraagd aan leden van de Rabobank om hun stem te gebruiken voor een donatie aan de Zonnebloem. Veel leden hebben hier gehoor aan gegeven! Er is 319,19 euro gedoneerd. Waarvoor dank! De cheques van Overbetuwe Doet kunnen tot 13 december ingeleverd worden. Ook bij de Jumbo in Zetten staat een bus waar ze ingeleverd kunnen worden! Evenals op Weegbree 42 (de nieuwe wijk bij het Witte Huis) en Nansenstraat 5 in Zetten. De code kan ook via de website gebruikt worden om te doneren.

Het doel van de Zonnebloem is dat mensen met een lichamelijke beperking elkaar ontmoeten, samen bezig zijn en daarmee eenzaamheid te voorkomen. De vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken de gasten ook thuis. "Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk of u wilt zich opgeven als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met: Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl, 0488 454931."