Pieten met een deurbezoek. (foto: Sinterklaas-intocht Opheusden)
Pieten met een deurbezoek. (foto: Sinterklaas-intocht Opheusden) Foto: Sinterklaas intocht Opheusden

Blije kinderen in Opheusden

OPHEUSDEN - Ja, de intocht gaat door! Dat was het grote nieuws na de laatste persconferentie van het kabinet. Maar de besmettingen in heel Nederland liepen hard op en zo ook in Opheusden. En vooral onder basischoolleerlingen waren de aantallen hoog. Dus een paar dagen voor de al eerder aangepaste intocht ging er een streep doorheen.

Maar gelukkig heeft de organisatie snel kunnen handelen en op de dag van het annuleren al een nieuwe actie kunnen bedenken voor afgelopen zaterdag. Gezinnen konden zich via een telefoonnummer en speciale website aanmelden om hun kinderen op te geven, zodat de Pieten op de dag van de oorspronkelijke intocht toch nog wat te doen hadden in Opheusden.

„Dat deze nieuwe insteek zo’n succes zou worden hadden we van tevoren niet kunnen bedenken. 11 Pieten gingen afgelopen zaterdag 75 adressen af en konden zo meer dan 175 kinderen blij maken met een gevuld tasje met strooigoed en cadeautjes“, aldus Mark van de Peppel van de organisatie achter de Opheusdense Sinterklaas intocht. „De reacties achteraf waren allemaal positief en de blije kindergezichtjes beamen deze woorden“.

Helaas bleek niet iedereen op de hoogte van de afgelasting in de sporthal De Biezenwei. Dit ondanks dat de organisatie op alle mogelijke manieren iedereen op de hoogte probeerde te houden. Maar gelukkig kon het handjevol kinderen dat toch bij de sporthal stond nog wel blij gemaakt worden met een goed gevuld zakje met strooigoed.