Pianowerken van Schubert en Chopin

door Kanako Inoue in Westerkerkmuziek

VEENENDAAL - Op 27 november om 16.00 uur vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal een concert plaats door pianiste Kanako Inoue. Deze Japanse musicus is geen onbekende in Westerkerkmuziek, maar zal nu voor het eerst een solorecital verzorgen. 

Kanako begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Vanaf dat moment ontwikkelde ze snel haar vaardigheden op de piano. Toen ze vijftien was, ging ze naar Tokyo om piano te studeren. Na het behalen van haar bachelor in 2005 besloot ze deel te nemen aan een zomercursus in Oostenrijk, geïnteresseerd in de manier waarop klassieke muziek in Europa wordt uitgevoerd en ervaren. Zo kwam ze terecht aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2008 haar Masterdiploma behaalde. Tijdens haar verblijf in Europa ontwikkelde Kanako liefde voor kamermuziek. Met haar warme en open persoonlijkheid is ze goed toegerust om andere uitvoerenden, muzikanten en dansers te begeleiden. Ze is dan ook één van de meest gevraagde pianisten van Nederland.

Op het programma staat de vierdelige pianosonate in a-moll van Schubert; het gaat hier om één van de rijpere werken die Schubert schreef in een periode van relatief goede gezondheid en levenskracht. Van Fréderic Chopin klinken een Nocturne, een Ballade en een Barcarolle, werken die wat korter zijn, maar daarom niet minder van kwaliteit.

In de hele organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.