Jade en Dewi op de wedstrijdvloer in Nijmegen. (foto: eigen foto)
Jade en Dewi op de wedstrijdvloer in Nijmegen. (foto: eigen foto) Foto: eigen foto

Eindelijk weer turnwedstrijd DGV Dodewaard

DODEWAARD - Door corona heeft het lang geduurd, maar na een jaar en acht maanden stond er op zaterdag 13 november eindelijk weer een turnwedstrijd op het programma van DGV Dodewaard!

In de tussentijd is er ook nog een nieuw KNGU-wedstrijdsysteem gelanceerd, waarbij er door de meeste turnsters teamwedstrijden geturnd moeten worden in plaats van individuele wedstrijden, wat eerder het geval was. Hierbij tellen van elk team de scores van de twee beste turnsters per toestel mee in het eindklassement.
Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd gingen namens DGV samen naar de turnhal in Nijmegen voor hun eerste teamwedstijd. De nieuwe coronamaatregelen, waaronder sportwedstrijden zonder publiek, gingen om 18.00 uur in waardoor ze gelukkig nog wel een paar supporters mee mochten nemen naar hun wedstrijd.

Dewi en Jade waren ingedeeld in een team met drie turnsters van een andere vereniging. Helaas waren de teamleden van deze vereniging niet aanwezig waardoor ze met z’n tweeën aan de wedstrijd begonnen. Beide turnden een goede vloeroefening en sprong. Bij brug was het schrikken, bij het inturnen viel Jade eraf, maar ze ging gelijk door en liet een goede wedstrijdoefening zien.
Tenslotte nog balk waar ze allebei wel pech hadden. Dewi turnde een nette oefening, maar kreeg puntenaftrek omdat ze de balk vastpakte bij de losse rol. Jade viel er twee keer vanaf wat ook punten kostte. In het eindklassement eindigde team DGV als vijfde. Ze stonden toch mooi hun 'mannetje' als duo tussen de grotere teams in hun wedstrijd. De meiden hebben ervan genoten dat ze eindelijk na al die tijd weer een wedstrijd mochten turnen.