Bram en Sven. (foto: E. Scherrenburg)
Bram en Sven. (foto: E. Scherrenburg) Foto: E. Scherrenburg

Actie met statiegeldflessen voor Renee

KESTEREN - Bram Scherrenburg (11) trommelde zaterdag 13 november zijn zus, vrienden en vriendinnen op om in actie te komen voor Renee. Renee is een jonge vrouw van 21 jaar, een sprankelende persoonlijkheid. Ze ging vrolijk door het leven, had veel vrienden en vriendinnen, bedacht de gekste activiteiten en zorgde voor de zwakkeren binnen haar kennissenkring, maar lijdt erg genoeg aan het hypermobiele Ehlers Danlos Syndroom. 

Inmiddels heeft Renee een ernstige instabiliteit van haar halswervels, waardoor ze circa 23 uur per dag (!) op bed in een prikkelarme omgeving ligt, veel slaapt en niet meer zonder de steun van haar nekkraag kan. Dit kan opgelost worden met een operatie, waarbij haar nek wordt vastgezet van haar kin tot haar borst. Een operatie die alleen in Barcelona uitgevoerd wordt, financieel niet vergoed wordt en megaduur is. Zie www.kopoprenee.nl.

Bram besloot in actie te komen. Renee heeft tot een paar jaar terug op hem gepast, wat nu niet meer voor te stellen is. Hij hield een presentatie voor zijn klasgenoten. Hing een poster op en zette een krat op school klaar voor lege statiegeldflessen. Hij sprak erover met zijn vrienden en vriendinnen en zaterdag 13 november zijn Maartje, Bram, Sven, Mathilde, Sterre en Minke gezamenlijk Kesteren in gegaan om lege statiegeldflessen in te zamelen. Een hartverwarmend succes!

Daarom gaat deze groep zaterdag 27 november weer op pad met de kar in een ander deel van Kesteren. Woon jij daarbuiten en wil je ook flessen doneren voor dit goede doel? Geef je adres door via esther.reijneveld@gmail.com en ze worden zo spoedig mogelijk bij je opgehaald.

Een volle kar met statiegeldflessen. (foto: E. Scherrenburg)
De groep in actie. (foto: E. Scherrenburg)