Duo Inês d’Avena, blokfluit | Claudio Ribeiro, klavecimbel. (foto: Sébastien Smeur)
Duo Inês d’Avena, blokfluit | Claudio Ribeiro, klavecimbel. (foto: Sébastien Smeur) Foto: Sébastien Smeur

Bijzondere barokmuziek

bij De Korenwinde in Rhenen

RHENEN - Op 20 november vindt er in De Vlam in Rhenen een heel bijzonder concert plaats: 'Una serata Veneziana'. Een concert met barokmuziek van Vivaldi, Hasse en Marcello, afgewisseld met fragmenten van brieven van die componisten en tijdgenoten.

Blokfluitiste Inês d'Avena en klavecinist Claudio Ribeiro werken al meer dan 15 jaar samen als oude-muziek-duo; het publiek over de hele wereld wordt geboeid door hun levendige en gepassioneerde vertolkingen. Voor dit concert hebben ze in Venetië onderzoek gedaan naar het Venetiaanse muziekleven in de 18e eeuw en bijzondere vondsten gedaan: in januari 1729 stuurde Vivaldi een brief aan de hertog van Mecklenburg-Strelitz, die Venetië bezocht, en nodigde hem uit voor een muzikale soirée in het huis van Faustina Bordoni, de beroemde operazangeres en aanstaande echtgenote van de componist Johann Adolf Hasse . Gedeeltes van die brief - en andere teksten - worden tijdens het concert voorgelezen.

Het concert vindt plaats in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Aanvang 20:00 uur. U kunt via www.korenwinde.nl kaartjes bestellen (verplicht). Losse kaartjes vanaf 27 jaar 20 euro, van 19 - 26 jaar 15 euro, tot en met 18 jaar gratis.