Hwenriëtte Bouwman: verbinder. (foto: De Voorhof)
Hwenriëtte Bouwman: verbinder. (foto: De Voorhof) Foto: De Voorhof

De Voorhof ontvangt nieuwe predikant met open armen

KESTEREN - De protestantse gemeente De Voorhof in Kesteren heeft na anderhalf jaar weer een predikant. Henriëtte Bouwman deed onlangs haar intrede als opvolgster van Marieke Muijen. 

“We ontvangen je met open armen”, sprak Tim van Beek als voorzitter van de kerkenraad in het kerkgebouw aan de Nedereindsestraat. Ook werd ds. Bouwman door burgemeester Jan Kottelenberg verwelkomd namens de burgerlijke gemeente Neder-Betuwe.

Zij is afkomstig uit Terschuur waar haar ouders een gemengde veebedrijf hadden. Ze vond het heel lastig om een studierichting te kiezen. “Ach, je kunt nog altijd dominee worden”, sprak haar oudste broer lachend. Vanwaar dat zaadje geplant werd. Ze ging in Kampen theologie studeren, ging in 2001 op de kansel van de Gereformeerde Kerk in Zweeloo (Drenthe) van start en verhuisde in 2007 naar de huidige protestantse (fusie)gemeente De Wijngaard, waar ze zeer eveneens werd gewaardeerd.

En nu De Voorhof. Ds. Bouwman (net 50) noemt zichzelf iemand die de volle breedte van het gemeentewerk leuk vindt. Ze is van het harmoniemodel, iemand van het midden, een bruggenbouwer, een verbinder. “Dit werk geeft mij de kans mensen van alle leeftijden te ontmoeten en met hen een stukje op te lopen”, schreef ze in haar sollicitatiebrief aan De Voorhof.

Ds. Henriëtte Bouwman woont inmiddels al in Casterhoven en is druk bezig met het leren kennen van de gemeente. “Een nieuwe uitdaging, spannend maar ook heel verrijkend. Het zal nog wel even zoeken zijn om mijn weg te vinden, maar hoe ik tot dusverre ontvangen ben zal dat vast wel lukken.”