Willy Beudel.
Willy Beudel. Foto: KRK

Nieuwe dirigent voor harmonieorkest Koninklijke Rosendaalsche Kapel

Algemeen

REGIO - Willy Beudel is vanaf deze zomer de nieuwe dirigent van de harmonie van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK). Hij neemt het stokje over van Michel Jalink. In Willy Beudel heeft de KRK een goede kandidaat gevonden om het orkest weer aan de muziek te krijgen na de corona lockdown.

Al op 7-jarige leeftijd begon Willy met musiceren bij de harmonie in Oud-Zevenaar. Na het behalen van alle HaFa diploma’s op klarinet ging hij verder met het ontdekken van andere instrumenten en met het dirigeren. Op zijn zestiende stond hij al voor zijn eerste blaasorkest. Na het afronden van zijn diploma HaFaBra-directie ging hij als fulltime dirigent aan de slag. Op dit moment is hij naast de Koninklijke Rosendaalsche Kapel ook dirigent bij Seniorenorkest De Vriendenkring (Oost Veluwe en IJsselstreek) en Christelijke Muziekvereniging Crescendo in Hengelo (Gld.).

Willy begint bij de KRK na een lange periode van ‘stilte’ en dat is best een uitdaging. Het enthousiasmeren van leden om weer meer te musiceren vindt hij nu het belangrijkst. Voor Willy betekent musiceren ontspanning door inspanning. Hij hoopt dat mensen zich meer realiseren dat muziek een belangrijke bijdrage kan leveren aan die ontspanning in de hectiek van het dagelijks leven. De harmonie van KRK gaat vol vertrouwen met Willy aan de slag.

“Wil jij ook weer muziek maken? Neem dan contact met ons op via de website, stuur een mail (secretariaat@rosendaalschekapel.nl) of kom eens luisteren of meespelen tijdens een repetitie! Je bent welkom op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie staat op www.rosendaalschekapel.nl.”