Openingstijd corona-testbus in Kesteren verruimd

KESTEREN - Vanwege grote belangstelling is de openingstijd van de corona-testbus verruimd. Inwoners van de gemeente Neder-Betuwe kunnen zich nu van 10.00 tot 14.00 uur laten testen op corona. 

De testbus staat aan de Kasteelstraat 4 (parkeerplaats voor de Verenigingshal De Leede) in Kesteren. De bus staat er tot en met zaterdag 30 oktober op alle werkdagen én op zaterdag. Een afspraak maken is niet nodig. 

Het aantal besmettingen met corona is in de gemeente Neder-Betuwe hoger dan in andere delen van de regio. GGD Gelderland-Zuid zet zich samen met de gemeente in om het aantal besmettingen in de gemeente terug te dringen. Verder is te zien dat het percentage positieve testen in Neder-Betuwe hoger is dan in de rest van de regio. Bijna een kwart van alle testen is positief. Dit kan een signaal zijn dat er te weinig wordt getest en er waarschijnlijk nog meer mensen corona hebben dan we nu zien. Het landelijke advies is om al bij milde klachten een zelftest te doen, of een test te laten uitvoeren bij de GGD. Testen wordt ook aangeraden wanneer iemand dicht in de buurt is geweest van besmette mensen.

Lage vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad in de gemeente Neder-Betuwe ligt ook lager dan het landelijk gemiddelde. GGD Gelderland-Zuid vind het daarom extra belangrijk dat de algemene maatregelen om infecties te voorkomen goed worden nageleefd. Vooral kwetsbare ouderen lopen nog altijd een groter risico voor ziekenhuisopname en overlijden door corona. In de afgelopen periode zijn er ook meerdere besmettingen vastgesteld in enkele verpleeghuizen, scholen en kinderdagverblijven in Neder-Betuwe.

Wel of geen afspraak 

Een afspraak maken voor een bezoek aan de testbus is niet nodig. Mensen die toch liever een afspraak maken doen dat via www.Coronatest.nl, of ze bellen met 0800-1202. Meer informatie over het testen op corona staat op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken.