(foto: Repaircafe Rhenen)
(foto: Repaircafe Rhenen) Foto: repaircafe rhenen

Repair Café Rhenen 

RHENEN - Op vrijdagmiddag 22 oktober wordt door Repair Café Rhenen weer een reparatiemiddag gehouden. De vrijwilligers zijn dan in De Westpoort aanwezig vanaf 13.30 uur en goederen kunnen worden ingeleverd tot 15.15 uur.

"Deze middag is bezoek mogelijk zonder afspraak vooraf. Na het inleveren van de goederen, en het tekenen voor de reparatievoorwaarden, geven wij een tijdstip waarop ze  kunnen worden opgehaald. We noteren in dat geval graag een telefoonnummer."

Allerlei kleine reparaties aan huishoudelijke en elektrische apparaten, textiel, kleding, meubilair, fiets(verlichting), speelgoed kunnen kosteloos worden uitgevoerd.  Een kleine gift ter ondersteuning voor de aanschaf van gereedschappen en verbruiksmaterialen wordt op prijs gesteld.

Reparaties aan kleding worden steeds in overleg opgepakt. De kleding moet schoon worden ingeleverd. Vòòr het inleveren van apparaten, materialen als stofzakken en andere wegwerp materialen verwijderen en bij voorkeur vervangen door schone exemplaren. Voor zover dit binnen de geldende regels mogelijk is, worden reparaties samen met de bezoeker gedaan.

Repair Café Rhenen is te vinden in De Westpoort, Veerweg 1, Rhenen, iedere vierde vrijdagmiddag van de maand. Bereikbaar via het mailadres repaircaferhenen@gmail.com. Voor informatie zie ook: samen.rhenen.nl,  facebook, of www.repaircaferhenen.nl.

In Elst (Utr.) worden eveneens reparatiemiddagen georganiseerd. Repair Café Elst is iedere eerste dinsdagmiddag van de maand geopend. Eerstvolgende middag daar is 2 november.

Het Repair Café betekent: Repareren door enthousiaste vrijwilligers, ervaren vakmensen; Duurzaam consumentengedrag stimuleren: minder weggooien; Leren van elkaar; Elkaar ontmoeten in een vriendelijke sfeer; gun elkaar de (1,5m) ruimte.