Walkingfootballtoernooi bij Echteld

ECHTELD - Vrijdag 22 oktober houdt de voetbalvereniging Echteld in samenwerking met de buurtsport coaches van de Gemeente Neder Betuwe een walkingfootballtoernooi. 

Walking football is een populair onderdeel van de voetbalsport, bedoeld voor spelers van 50+. Zo mag er niet gerend worden en zijn slidings uit den boze. Voetbalvereniging Echteld traint al enkele jaren met een vaste groep op deze tak van de voetbalsport.

Het toernooi begint om 16.00 uur en de laatste wedstrijd begint om 18.55 uur. In een halve competitie gaan MEC, BZS, Kesteren, Dodewaard, Maluku Old Stars en Echteld uitmaken wie de beste is. Het toernooi werd al twee keer eerder georganiseerd in Dodewaard en Maurik en beide keren wist Echteld dit toernooi te winnen.

Die toernooien werden in poules afgewerkt, maar gezien de geringe deelname, wordt nu een halve competitie gespeeld. De gemeente Neder-Betuwe is zeer enthousiast over deze tak van de voetbalsport en hoopt dat meerdere verenigingen zich gaan inzetten voor het walkingfootball.