Afbeelding
Foto:

Theatersolo in De Vlam

RHENEN - Op zondag 17 oktober speelt Kirsten Benschop haar solovoorstelling 'Wie stenen losbreekt' in gebouw De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen (www.vrijzinnigenrhenen.nl). Bijdrage in de kosten 9,00 / 6,00 euro leden en begunstigers.

Beleef de innerlijke reis van hoofdpersoon Romy tijdens haar verblijf in een Benedictinessenklooster. Bijzondere inzichten worden afgewisseld met inspirerende teksten en bieden een hoopvol perspectief. 'Wie stenen losbreekt' laat zien wat stilte met je doen kan.

Romy, een vrouw van middelbare leeftijd, wordt op een ochtend wakker met een bevreemd gevoel. Ze is moe en voelt zich leeg. Onzekerheid bekruipt haar, want dit zijn gevoelens die ze helemaal niet kent. Na een paar dagen besluit ze voor een korte retraite naar een klooster te gaan, in de hoop daar rust te vinden en haar leven weer snel op orde te hebben. Maar in het klooster maakt zij kennis met een geheel ander ritme, met stilte, met eenvoud en met werk van auteurs die schrijven over thema’s die haar nu bijzonder treffen. 

‘Wie stenen losbreekt’ is een afwisselende voorstelling met scènes in het klooster, flashbacks uit het leven van Romy én geacteerde verhalen van Kahlil Gibran , Primo Levi, Anselm Grün, bijbelboek Prediker en Antoine de Saint Exupéry-De kleine prins.

Kirsten Benschop is verbonden aan K’onTour Theater. Zij speelde en regisseerde hier jarenlang met medeacteurs. In 2008 zette zij de stap naar solotheater. 

Zondag 17 oktober 10:30u in gebouw De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen. www.vrijzinnigenrhenen.nl

Bijdrage in de kosten ?9,00 / €6,00 leden en begunstigers