Voorspoedige start volleybalcompetitie voor Dovol

DODEWAARD - Na bijna een jaar maakte Dovol zich op voor de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen tegen Nuovo in Doorwerth. Met voor dit seizoen een selectie van tien spelers was het voor de coach even wennen, want voorgaande jaren waren er gemiddeld zeven spelers om het team van samen te stellen.


In de eerste set begon het standaard basisteam van Dovol welvarend aan de wedstrijd, want ook al liep het nog niet zo soepel er werden toch vlot vier punten gescoord. En gemiddeld genomen kon Dovol deze voorsprong toch vasthouden ondanks dat Nuovo soms verrassend punten scoorde. Nadat men met het volleybalspelletje weer enigszins vertrouwd was, werden er ook spelers gewisseld om iedereen de wedstrijd ervaring weer te gunnen.

Set 1 en 2 lieten grotendeels dezelfde speelwijze zien. Het wisselen van spelers maakte geen groot verschil in deze twee sets die vrij gemakkelijk gewonnen werden met elk 18-25.

De derde set gaf een totaal ander beeld doordat Nuovo beter in het spel kwam. Er werd beter aangevallen en ook met plaats ballen wist Nuovo de druk op te voeren. Uiteindelijk had Dovol een goed antwoord op de geplaatste ballen, maar de blokkering kwam nog wat te kort. Gelukkig werd de set met 23-25 winnend afgesloten.

Het eind van de vierde werd het spannendste deel, omdat het toen echt op de laatste punten aan kwam. Nuovo wilde graag een wedstrijdpunt, terwijl Dovol de volle winst rook. Er werd goed gewerkt met af en toe een lange, spannende rally. Bij 22-22 begon dus echt de eindstrijd die vrij rommelig was en die gelukte door Dovol met 25-27 beslist werd. Een mooi begin van de competitie met vijf punten voor Dovol.