(foto: MarkVerwey.nl)
(foto: MarkVerwey.nl) Foto: MarkVerwey.nl

Pluk en proef de lekkerste appels

DODEWAARD - Tijdens de Landelijke Fruitplukdagen, bij velen bekend als de Appelplukdag, stellen diverse fruittelers hun boomgaarden open voor publiek. Op zaterdag 2 oktober kunt u in de boomgaard van Fruitbedrijf Vilier in Dodewaard zelf komen plukken en proeven. 


De oogsttijd is begonnen, en de fruitplukkers zijn dan ook al druk bezig op het fruitbedrijf van de familie Vilier. “Heel gezellig, maar wel aanpoten hoor!”, vertelt Toon. “Het is eigenlijk de drukste periode van het jaar voor ons. Toch vind ik het belangrijk om deze open dag te houden. Zo kunnen we namelijk laten zien met hoeveel zorg we onze appels en peren telen. We plukken de appels en peren heel voorzichtig en leggen ze zonder butsen en beschadiging in onze voorraadbakken. Ook zijn we hier in de boomgaard heel bewust bezig met het creëren van een natuurlijk evenwicht. Zo bieden we tussen de fruitbomen ruimte aan bijen en insecten, zoals lieveheersbeestjes en oorwormen. Die zijn voor ons heel nuttig, omdat ze bijvoorbeeld bladluis opeten. Zo kunnen wij het lekkerste fruit telen in harmonie met de natuur."

Naast plukken op de plukdag zijn er nog meer activiteiten: maak een rondrit door de boomgaard met de pluktrein, leef je uit op het springkussen, maak een schilderstukje of geniet van koffie en appeltaart op ons gelegenheidsterras.


Op 2 oktober is een ieder van 10.00 tot 17.00 uur welkom in de boomgaard aan de Groenestraat 6 in Dodewaard. Meer informatie over Landelijke Fruitplukdagen staat op: www.defruitigste.nl.