Concert ‘The Scroll Ensemble’

OCHTEN - Het concert op zaterdagavond 2 oktober door kan gaan. Het gaat om het concert van de ‘The Scroll Ensemble’ in het kerkje van Hien, Waalbandijk 95. Dit is het tweede kerkje langs de dijk, gerekend vanaf Ochten. 


Sinds 25 september is het verplicht voor het bezoeken van een evenement een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen voor iedereen van 13 jaar en ouder. Met het coronatoegangsbewijs kunt u laten zien dat u gevaccineerd bent, onlangs van Covid-19 hersteld bent of negatief getest bent. De coronapas kan zowel digitaal als op papier zijn. "Gezien deze maatregelen horen we graag van u of u naar het concert komt en met hoeveel personen, ook wanneer u zich al eerder heeft aangemeld. Dit kunt u doen via ons emailadres ccnedbet@gmail.com."

 

The Scroll Ensemble wil terug naar de frisheid, spontaniteit en vrijheid van toen de inkt van de muziek nog vers was. In het verleden was improvisatie net zo belangrijk in de klassieke muziek als nu in de jazz en popmuziek. Mozart, Bach en Vivaldi waren allemaal improviserende sterren. The Scroll Ensemble brengt deze verloren gegane kunst terug om de levendigheid van de relatie tussen het publiek en de uitvoerder te doen herleven.

Het publiek wordt betrokken door bijvoorbeeld het aanreiken van thema's, zang en interactieve improvisaties. Muzikanten en publiek, de muziek, worden weer speels!

In 2015 waren ze finalist in de York Early Music International Artist Competition. Zij traden op voor Koningin Beatrix, in de Thüringer Bachwochen, in de bioscoopfilm 'Michiel de Ruyter', in Concertgebouw Amsterdam en werkten samen met Patrick Ayrton, Christina Pluhar (L’Arpeggiata) en Charles Toet.De liefde voor improvisatie wordt op alle niveaus verspreid. Robert en James geven les aan het conservatorium van Den Haag en hebben overal ter wereld les gegeven, zoals aan de Texas University in Austin, Liszt Akademie in Boedapest en in Warschau Polen in het muziekpaleis. Meer informatie staat op www.thescrollensemble.com.