Van links naar rechts: Hans, John en Jeffrey. Zittend: Ina, Jo en Greet
Van links naar rechts: Hans, John en Jeffrey. Zittend: Ina, Jo en Greet Foto:

Overname Eethuisje de Veerstoep in Ochten

OCHTEN - Er komt een eind aan een tijdperk, maar het volgende breekt aan! John van Meeteren en Jeffrey van Gelderen nemen per 1 oktober Eethuisje de Veerstoep in Ochten over.


Op 30 april 1962 opende Wout van Meegdenburg toen nog cafetaria ‘de Veerstoep’ en vanaf 1968 voegde Hans van Amersfoort zich hierbij. Kort na de dreigende watersnoodramp in 1995 heeft Wout het lef gehad om een nieuwe huisvesting te openen onder de naam ‘Eethuisje de Veerstoep’.
Vanaf 2005 heeft Ina van Meegdenburg, dochter van Wout en Jo van Meegdenburg, de taken van haar vader overgenomen. Later is zij ook toegetreden tot de vennootschap.

In Eethuisje de Veerstoep, in de regionale volksmond eerst bekend als 'Wout Patat' en nu als ‘Hans Patat’, voeren Hans en Greet van Amersfoort, in goede samenwerking met Ina van Meegdenburg, nu al jaren de scepter. Na bijna zestig jaar een vast begrip te zijn geweest in de omgeving, is het tijd om het wat rustiger aan te doen. De familie Van Meegdenburg verkoopt tevens het pand aan de twee ondernemers. Jeffrey en John, die in slechts een paar jaar naam maakten met Bistro & Tapas ’t Ambtshuis zagen onmiddellijk mogelijkheden.

Jeffrey: ‘Ik kan niet wachten, de locatie is fantastisch. Het uitzicht en er liggen zoveel kansen. We willen er echt iets moois van maken.’ John vult aan: ‘Voorlopig gaan we eerst even onze draai vinden in de bestaande cafetaria. Voor de toekomst hebben we leuke ideeën en dromen. Maar we willen het rustig opbouwen.’

We zijn vooral heel dankbaar dat we deze kans hebben gekregen van de familie van Meegdenburg en Hans en Greet.

Op de vraag of er een tipje van de sluier opgelicht kan worden, antwoordt John: "Nou, het terras, ja daar kunnen we een gezellige en gastvrije omgeving van maken. Omdat gastvrijheid bij ons hoog in het vaandel staat, denken we aan een aanvulling in de vorm van een ‘gasterij’. We zijn nog volop aan het brainstormen."

Voorlopig blijven Hans en Greet nog even om de heren wegwijs te maken, dus er is nog volop gelegenheid om afscheid te nemen van deze iconen, die jarenlang het gezicht vormden van de ‘Ochtense dijk’.