Verhalen delen via videobellen in het project Toen en Toekomst. (Ffoto: HUumint Solutions)
Verhalen delen via videobellen in het project Toen en Toekomst. (Ffoto: HUumint Solutions) Foto: HUMINT Solutions

Verhalenproject in top 10 voor Gelderse Roos

NEDER-BETUWE - Voor de Gelderse Roos 2021 was Erfgoed Gelderland op zoek naar het beste voorbeeld van een project om in coronatijd contact te houden met het publiek. Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) stuurde het verhalenproject Toen en Toekomst in en zit nu in de top 10 voor de juryprijs. Op 15 november beslist de jury wie de Gelderse Roos wint.


Naast een juryprijs is er een publieksprijs. Wie die wint, bepaal jij! Je kunt tot en met 1 oktober stemmen op erfgoedgelderland.nl/stemmen.


Toen en Toekomst
Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Om ervoor te zorgen dat deze verhalen niet verloren gaan, sloegen verschillende organisaties – waaronder het RAR -  de handen ineen voor het project ‘Toen en Toekomst’. Hierin brachten we nieuwsgierige jongeren – via videobellen - in contact met ouderen die graag over vroeger wilden vertellen. Daarna zochten de jongeren bij het RAR en in de omgeving meer informatie over de vertelde verhalen. Een paar van de verhalen is uiteindelijk verwerkt tot schilderingen in de tunnels van rotonde de Berenkuil in Tiel.

Lees meer over het project Toen en Toekomst op bit.ly/gelderseroos.