Leer reanimeren met een AED in Kesteren

KESTEREN - Door het WK voetbaltoernooi van afgelopen zomer is duidelijk geworden dat een AED in de buurt van levensbelang kan zijn. Wellicht heeft de reanimatie van Christian Eriksen op u grote indruk gemaakt.


In Kesteren werkt de Nederlandse Hartstichting, in nauwe samenwerking met onder andere de plaatselijke ehbo-vereniging en HarslagNu, mee aan een stimuleringsprogramma om te komen tot meer AED’s in het dorp en het opleiden van meer inwoners om deze AED’s op een veilige en juiste wijze te bedienen (inclusief reanimatie).

De laatst geplaatste buiten AED - en daardoor 24 uur beschikbaar - hangt in de wijk Casterhoven in Kesteren. Inwoners van deze wijk worden uitgenodigd een opleiding te komen volgen.

Op donderdag 14 oktober wordt een reanimatiecursus/AED gestart. De deelnemers leren in één les van drie uur hoe te reanimeren en een AED te bedienen. De cursus wordt in de avond door een ervaren instructeur gegeven en vindt plaats in het dorpshuis van Kesteren. De overige plaatsen waar een AED hangt staat op www.hartslagnu.nl.

Inlichtingen en opgave vòòr 1 oktober bij Janny Heijstee 0488 481766 of een mail naar: harthulp@ehbokesteren.nl.