Opening Ankertuin met wethouder S.H.R. van Someren en bewoner de heer D.J. Verwoert.
Opening Ankertuin met wethouder S.H.R. van Someren en bewoner de heer D.J. Verwoert. Foto:

Zorgcentrum Anker opent bewonerstuin

KESTEREN - Op vrijdag 10 september heeft de opening van de nieuwe Ankertuin bij zorgcentrum Anker in Kesteren plaatsgevonden. Wethouder S.H.R. van Someren van de Gemeente Neder-Betuwe heeft de opening samen met enkele bewoners verricht.


Tegenwoordig heeft de tuin rondom een zorginstelling een belangrijke rol in de zorg voor kwetsbare ouderen. De tuin rondom zorgcentrum Anker had geen aansluiting meer bij de huidige zorgvisie en daarom is in 2019 het besluit genomen de tuin opnieuw in te richten. 

Daarbij is als doelstelling bepaald dat het een tuin (zorgtuin, beweegtuin, beleeftuin) moet worden voor (en van) onze bewoners, zodat ze meer buiten komen en meer bewegen en waarbij mensen met dementie op een veilige manier vrij buiten kunnen lopen. Andere doelen waren versterking van de biodiversiteit en aandacht voor historische en lokale aspecten.


De herinrichting van de tuin is volledig gefinancierd met donaties en sponsoring. "We zijn bijzonder dankbaar dat fondsen, ondernemers, leveranciers en particulieren zo ruimhartig geld en natura hebben geschonken. Daarnaast hebben we veel waardering voor alle inzet van vrijwilligers, scholieren, enkele Ankermedewerkers en voor de mooie samenwerking met de drie hoveniersbedrijven en de Gemeente Neder-Betuwe. Met deze tuin dragen we bij aan het welbevinden van onze bewoners in hun laatste levensfase."