Taalmaatje en moeder lezen samen voor.
Taalmaatje en moeder lezen samen voor. Foto: niet bekend

Nieuwkomers op zoek naar taalmaatjes

Algemeen

RHENEN - Het Netwerk voor Nieuwkomers Rhenen is een vrijwilligersorganisatie die nieuwkomers helpt bij het opbouwen van een zelfstandig leven in Nederland. “Wij doen dit door onze vrijwilligers te koppelen aan statushouders. Wij werken nauw samen met de gemeente Rhenen en we zijn partner van het Taalhuis in Rhenen.”

“Op dit moment hebben we dringend behoefte aan nieuwe taalmaatjes. Een taalmaatje helpt de statushouder vooral bij het leren van onze taal. Dit gebeurt meestal in ongeveer één uur per week. Concreet hebben we op dit moment enkele enthousiaste, leergierige dames die uw hulp goed kunnen gebruiken en een jongeman die hulp vraagt bij zijn studie.”

Het Netwerk voor Nieuwkomers heeft recent afscheid genomen van de trouwe coördinatoren Jacob en Gerda. Opvolging is gevonden in de persoon van Carla van Sluisdam, zelf ook nieuw in Rhenen. ‘Ik vind het belangrijk om naast mijn werk iets te doen voor de samenleving, daarnaast is dit de perfecte manier om mensen te leren kennen in mijn nieuwe woonplaats,’ aldus Van Sluisdam die sinds dit voorjaar in Rhenen woont. ‘Alle taalmaatjes die aan ons verbonden zijn, zijn op dit moment al aan een hulpvrager gekoppeld, dus ik hoop dat we op deze manier snel nieuwe vrijwilligers kunnen werven die net als ik een steentje willen bijdragen!’

“Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla van Sluisdam, coördinator van het Netwerk voor Nieuwkomers. Carla is bereikbaar op 06 30811970 of per mail: info@nvnrhenen.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.nvnrhenen.nl.”