Indrukwekkend optreden van familie Neven in Hyacinthuskerk

VEENENDAAL - Op Open Monumentendag werd de Hervormde kerk in Overlangbroek druk bezocht op zaterdag 11 september. In deze sfeervolle kerk met een geweldige akoestiek haalde Johannes Neven het beste uit het orgel. Het publiek bleef luisteren en genoten van het optreden van Kees en Cornelia.


Bezoekers reageerden vaak met uitbundig applaus. Bijzonder was de waarderingvoor het trompetspel van Kees. Johannes voerde met Cornelia en Kees vooral Barokmuziek uit, waarbij Cornelia en Kees afwisselend iets lieten horen op hun fluit (Cornelia dwarsfluit en Kees sopraanblokfluit), met begeleiding van hun vader op het orgel. Componisten die voorbijkwamen waren Bach, Händel, Vivaldi en Pepusch. Ter afwisseling heeft Cornelia ‘Bist du bei mir’ van J.S. Bach gezongen en speelde Kees op zijn trompet o.m. het ‘U zij de glorie van G. F. Händel’.

Johannes speelde een aantal partita’s van J.S. Bach. In totaal hebben zij verdeeld over drie optredens zo’n anderhalf uur gemusiceerd. Veel waarderende woorden kreeg de koster te horen Van de optredens werden opnamen gemaakt, waarvan we een selectie binnenkort op ons YouTube kanaal hopen te zetten. Informatie: https://www.pianostemmerjohannesneven.com/ U kunt ook kennis maken met de familie Neven tijdens Open Atelier dagen op 17 en 18 september op Stationsstraat 3 in Veenendaal. Zie www.janneven.nl.