Toon van Mierlo van Dekker Groep bij de Willemspolder.
Toon van Mierlo van Dekker Groep bij de Willemspolder. Foto:

Open dag Dekker Groep

in de Willemspolder

IJZENDOORN - Er gaan mooie dingen gebeuren in de Willemspolder bij IJzendoorn! Tijdens de digitale informatiebijeenkomsten konden inwoners al meer horen over de plannen. Op zaterdag 25 september kan iedereen er zelf een kijkje gaan nemen. Er is dan van alles te zien en te doen! In de Willemspolder wil Dekker Groep verschillende doelen behalen waar op de open dag meer over te horen èn te beleven valt.


Bouwgrondstoffenvoorziening en hoogwaterveiligheid. Wat haalt Dekker Groep allemaal uit het gebied en wat doen ze er mee? U krijgt uitleg en demonstraties over deze grondstoffen. Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak. Ook de werking van drijvende installaties wordt uitgelegd. Waterschap Rivierenland en Dekker Groep vertellen meer over de maatregelen om het water binnen de perken te houden.


Natuurontwikkeling

De Willemspolder wordt van agrarisch gebied omgezet naar riviernatuur. In het gebied komt plaats voor allerlei planten en dieren die hier van nature thuis horen. Er is een hardhout ooibos in ontwikkeling en er komt een hoge oeverwal voor bijzondere planten, insecten en vogels. De geplande stromende geul van anderhalve kilometer lang is super voor de vissen! Het IVN en het NME hebben voor de kinderen allerlei leuke activiteiten paraat.


Recreatiegebied

De Willemspolder gaat straks open voor recreatie. Lekker struinen, van de natuur genieten en aan je conditie werken: het kan er allemaal. Op de open dag vertelt onder andere het IJzendoornse Shorttracktalent Stan Rijksen meer over de speciale beweegapp die nu in de maak is.


Voormalige steenfabriek

De steenfabriek wordt niet alleen haven en overslag voor bouwgrondstoffen, er komen ook allerlei duurzame startups voor schone energie. U ziet er meer over op deze actieve en informatieve dag.

Komt u zaterdag 25 september ook kijken? Meldt u aan via https://willemspolder.nl/. Er zijn meerdere tijdsloten waarop u kunt intekenen.