Jan Pieterszoon Sweelinck
Jan Pieterszoon Sweelinck Foto: internet

Vocaal ensemble Quink met programma rondom Jan Pieterszoon Sweelinck

VEENENDAAL - Op zaterdag 18 september start het twaalfde seizoen van de klassieke concerten van de stichting Westerkerkmuziek Veenendaal. Op basis van de coronaregels zijn er in de Westerkerk ongeveer 150 plaatsen beschikbaar. Reserveren daarvoor is noodzakelijk. 


Het vocaal ensemble Quink is van internationale allure en heeft een vaste kern van vier professionele zangers (Marjon Strijk, Elsbeth Gerritsen, Harry van Berne en Kees Jan de Koning). De tenor William Knight versterkt dit viertal. 

Het programma met als thema ‘In te, Domine, speravi (op U Heer, hoop ik)’, is opgebouwd rondom werken van Nederlands grootste componist, Jan Pieterszoon Sweelinck. Deze Amsterdamse componist, organist van de Oude Kerk aldaar, overleed 400 jaar geleden in 1621. 2021 is dus bij uitstek een Sweelinckjaar. 

In het programma van 18 september zijn enkele psalmen van hem opgenomen, maar ook een Magnificat (Lofzang van Maria). De werken van Sweelinck worden afgewisseld met geestelijke koormuziek uit de 19e en 20e eeuw van onder anderen Mendelssohn, Poulenc, Duruflé en Gjeilo.

Aanmelden kan via de website van de stichting (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). Aanvang 16.00 uur, entree gratis, maar wel een collecte bij de uitgang.