3 Sans-Atout start seizoen

HERVELD - En dan is het zomaar 2 september. De dag waar de leden van bridgeclub 3 Sans-Atout reikhalzend naar hebben uitgekeken. Zou het wel, zou het niet, bridgen in de zaal?  En wat voor zaal. De grote zaal in de schitterend verbouwde Hoendrik. Ja dus!


In de weken voorafgaand werden de leden uitgebreid geïnformeerd over de spelregels met betrekking tot het zo coronaveilig mogelijk bridgen. De 1,5 m afstand, de beperking met betrekking tot loopbewegingen, tonen van het vaccinatiebewijs dan wel een negatieve coronatest. De aanmeldplicht zorgde er voor dat ingespeeld kon worden op een maximum aantal paren.


De technische commissie (ook in coronatijd actief met het organiseren van de stepbridgeavonden, toegankelijk ook voor leden van de bridgeclubs Valburg en Klavertje Elf en leden van de Lingewaardse bridgeclubs, met de naam Betuwe Bridgeclubs) had perfect voorbereidend werk gedaan.

En dan tegen 19.30 uur wordt het voller en voller op het Dorpsplein en waren daar de ontmoetingen, de praatjes, de contacten. Elkaar weer kunnen zien. Er gaat niets boven de persoonlijke contacten. Dat is onomstotelijk bewezen na alle opgelegde maatregelen met betrekking tot corona.
Welkom geheten door de voorzitter van de technische commissie, Ton le Congé, vertelde hij wat er zich zoal had voorgedaan binnen de vereniging afgelopen anderhalf jaar. Een ding werd duidelijk: bridgeclub 3 Sans-Atout staat als een huis!
De genoemde maatregelen voelden zo veilig dat er ontspannen werd gebridged, voortbordurend op waar men in maart 2020 gebleven was. Na vijf ronden van vier spellen gespeeld te hebben voelde het weer als vanouds. En voor allemaal gold: 'tot volgende week!'.