Ingezonden brief

Er dreigt een gapende kloof tussen een groot deel van de Nederlanders, en de politiek. 

Het lijkt dat onze democratie in een totalitair regime veranderd is. Wij de werkmieren hebben totaal geen inspraak na de verkiezingen. Onbegrijpelijk waar 'Den Haag' met klimaat en van het gas af mee bezig is. Terwijl de huren en huizen onbetaalbaar zijn.

We zitten in een kostbare pandemie en bij de kabinetsvorming lijkt het of de Blinde de Lamme leidt. Boerengrond onteigenen? Stikstof en CO2 is het probleem niet om het open landschap van boeren te koloniseren voor huizen.

Onteigenen met deze drogreden zal de Raad van State niet goedkeuren. Eeuwenlang eigendomsrecht is goed beschermd als er geen nut en noodzaak is. De noodzaak dat boerenland gekoloniseerd moeten en boeren naar Denemarken verbannen worden is er niet.

De cijfers zijn: De industrie stoot 56% uit, de boeren slechts 6%. dat is geen reden om te onteigenen. De ware reden dat boeren moet emigreren naar Denemarken is omdat de immigrerende bevolking hun grond nodig heeft? 

Wanneer Nederland niet net als het nette Denemarken de immigratie strenger bekijkt, krijgen wij een ander straatbeeld.

Ook de hype van aardgas stoppen, lijkt op een dubbele agenda. Immers we leven in de EU. Voor alle 27 staten geldt gegarandeerde grenzeloze gaslevering. Nee, zegt 'Den Haag' in Nederland niet, ondanks het nieuwe 3 x grotere gasveld dan Slochteren, 30 kM boven Terschelling Nederlanders sluiten we af, neem maar een 3 x duurdere luchtwarmtepomp-(WP) installatie met een elektrisch verwarmingselement als de buitenlucht bij +5 graden komt, dat voorkomt dat uw WP dicht vriest. Meer CO2 uitstoot dan een HR ketel. In maart mag u weer stemmen.

Jan Wiesenekker