Op pad in het Amerongse Bos. (foto: Cees Keur)
Op pad in het Amerongse Bos. (foto: Cees Keur) Foto: Cees Keur

Proef het verleden in

het Amerongse en Zuilensteinse Bos

REGIO - Zeer recent zijn in het Zuilensteinse Bos niet eerder waargenomen raatakkers (Celtic Fields) ontdekt, waar onze voorouders akkerden van zo’n 1200 voor Chr. tot aan het begin  van onze jaartelling. Ook in het Amerongse Bos zijn nog veel sporen van vroegere bewoning en activiteiten te vinden.


"Op zaterdag 21 augustus ontvangen wij u graag  om 13.00 uur bij het informatiecentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren bij Sportpark De Burgwal, Burgwal 2-4, Amerongen. Vandaar is het twee minuten lopen. Voor deze excursie is inschrijven verplicht. Dit kan alleen via de website van Utrechts Landschap op de pagina activiteiten: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/100866."


Deelname is gratis

"We gaan op pad in groepen van maximaal vijftien personen per gids. De 1,5-meterregel wordt hierbij gerespecteerd. De excursie zal 2,5 á 3 uur duren. Deze excursie is minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. Goed schoeisel is gewenst. Na afloop is het raadzaam te controleren op eventuele teken. Mocht een wandeling vol zijn dan kunt u via de website intekenen op dezelfde excursie in een van de volgende maanden. Op elke wandeling is plaats voor dertig personen. We verheugen ons u kennis te laten maken met de archeologische en cultuurhistorische  geheimen van het Amerongse- en Zuilensteinse Bos."