Afbeelding
Foto:

Milde cartoons door

kunstenaar Johannes Neven

NEDER-BETUWE - Beeldend kunstenaar Johannes Neven is tijdens de klompenfietstocht rondom Dodewaard en Achterberg actief. Belangstellenden kunnen een onvervangbare cartoon van zichzelf of hun kinderen laten maken op de markt in Dodewaard.


Zijn cartoons zijn van het milde soort. Johannes legt uit: “Door de karakteristieke trekken van het gezicht te benadrukken, herkent de klant zich goed in de tekening. Ik ben gefascineerd door de link tussen binnen- en buitenkant en zoek altijd iemands persoonlijkheid te vangen. Meestal beeld ik de mensen ‘en profiel’ af zonder schaduwen. Ik begin altijd bij de ogen. Ik werk met grafiet stift omdat dat materiaal is waar je gemakkelijk zowel lichte als donkere en dunne als brede lijnen mee kan zetten. Het is de bedoeling dat de klant een punt kiest waar ze een minuut of zeven geboeid naar kunnen kijken. Meer wordt niet van ze verwacht.”


Voor bruiloften, jubilea of teambuilding is Johannes veel gevraagd als sfeermaker of publiekstrekker. Veel mensen laten hun kinderen tekenen, of andere familie, of vriend of vriendin. Johannes: “Het sneltekenen levert doorgaans veel leuke reacties op. Mensen nemen dan een unieke en waardevolle herinnering mee naar huis. Heel vaak krijg ik daarna nog weer aanvragen voor andere festiviteiten. Zoals deze voor de markt in Dodewaard.” Johannes is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar, musicus en pianostemmer. Zijn werk wordt gekenmerkt door verrassend beeld- en kleurgebruik en bewijst zijn originele vakmanschap los van stereotypes en clichés.

Locatie: Welysestraat 25a Dodewaard 10:00- 16:00 klompenfietstocht.nl en www. janneven.nl.