Introductie yoga in De Vlam Rhenen

RHENEN - Yoga wordt al duizenden jaren beoefend en komt in vele variaties voor, vanuit de oorsprong ontwikkelen deze variaties naar inzicht en ervaring. Hierover geeft Lin Kirchheim een inleiding op zondag 5 september van 10.30 tot 11.45 uur in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen.  


Er zijn vijf type houdingen: voorover buigingen, achterwaartse buigingen, draaiingen, omkeringen en balans houden (herstellen). Combineren van deze typen levert honderden variaties op voor het bevorderen van kracht, lenigheid, stabiliteit en concentratie in samenwerking met bewustzijn van het lichaam en mentale reacties. Bij dit alles is een goede verruimde ademhaling en niet te vergeten ontspanning, ook in beweging, een belangrijk onderdeel in de yoga beoefening.

Met veel plezier geef Lin sinds 2007 op verschillende locaties les. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Samsara in Bilthoven. Zij vindt veel voldoening in het bijdragen aan een gezondere levensstijl in deze hectische tijd.

In deze eenvoudige introductie begint met opwarmen en voorbereiden van het lichaam waarna er allerlei oefeningen volgen met als laatste een uitgebreide ontspanning,

"U kunt uw eigen matje of slaapzak meenemen. Beschikt u hier niet over, er is een aantal matjes in de zaal beschikbaar. Opgeven is vanwege de corona situatie noodzakelijk. Dit kan via TrudiAlblas@gmail.com. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van negen euro of zes voor leden/begunstigers van De Vlam.