Ingezonden brief

Achterberg wordt tegen 

Veenendaal aangebouwd


Totaal verrast werden de inwoners van Achterberg door een persbericht van wethouder Van Eeten, Groen Links. Dat tussen de Zuidelijke Meentsteeg en Industrieterrein Nijverkamp er 10 tot 15.000 Achterbergse inwoners bijkomen. Wij wisten van niets! Maar begrijpen dat Mens en Dier de open ruimte kwijtraken. Omdat er meer mensen naar Nederland gaan, dan vertrekken, het verschil is ca. 60.000 /jr erbij, tijdens de regering Rutte. Daarom moet Boerenland verstedelijken.

De woningnood is nijpend onder andere door instroom bevorderen vanwege het inclusiviteitsstreven van D66, CU en Groen links.

Waar ik moeite mee heb is, dat wij achter de spoorlijn in Achterberg net zo groot worden als Rhenen stad en vastgeklonken aan Veenendaal. Door de kruising vervreemd van Rhenen. Trots maakt de interim-wethouder van Gr. Links bouwplannen bekend, aan projectontwikkelaars, zonder dat de Gr. Li wethouder een voorkeursrecht op dit gebied gelegd heeft om grondspeculatie te voorkomen zodat er betaalbare woningen kunnen komen, lijkt mij geen verstandig beleid. (De Ezel en de Steen)

Wanneer Achterberg zo groeit, in de kern onder andere rondom zorgcentrum de Linde zijn ca. 100 woningen gepland. Vragen wij al jaren vooraf om ontsluitingsbeleid. File voorkoming op de N233 en betere ontsluiting door een ongelijkvloerse kruising bij Achterberg, daar is geen MER voor nodig, ook de raad steunt dit, maar roept de D66-wethouder niet tot de orde of stuurt hem weg wegens non-communicatie. Uitbreiden van de Achterbergse bevolking betekent, meer inkomen voor B&W. De ontsluiting van dat vergrote Achterberg niet vooraf regelen is mijns inziens bestuurlijk wanbeleid.


Jan Wiesenekker