De Blauwe Bever onderweg voor een mooie vaart op de Rijn.
De Blauwe Bever onderweg voor een mooie vaart op de Rijn.

Ontdek Nieuwe Natuur met De Blauwe Bever

Algemeen

REGIO - Een fantastische vaart vanaf Amerongen of Elst (U) naar Palmerswaard. Ontdek Nieuwe Natuur met De Blauwe Bever.


Vanaf Amerongen vaart het Safarischip naar Elst (U), waar een tweede opstapplaats is. Onderweg naar de Palmerswaard worden verschillende resultaten van de aanleg van nieuwe natuur langs de Rijn getoond.
Het schip vaart langs de prachtige uiterwaarden van Elst, Lienden, Kesteren naar de Palmerswaard. Dit gebied is in 2016 opnieuw ingericht. Hier gaan de passagiers aan land en wordt, onder leiding van de gids de ontwikkeling van de natuur, waar water een belangrijke rol speelt, verkend.
Er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die zijn ontstaan door vroegere kleiwinning. De gids vertelt over de aanwezige bosschages en zeldzame plantensoorten. De bever is ook actief in dit gebied en er zijn verschillende sporen van dit dier waar te nemen.


Voor meer informatie en/of reserveren zie: info.deblauwebever.nl. Vaartijden en Vertrek locatie, er zijn twee opstapplaatsen: Vrijdag 13 augustus; Afvaart 14.00 uur – Terugkomst 16.30 uur – Vertrek locatie: Amerongse Veer, Rijnsteeg 1 in Amerongen. Vrijdag 13 augustus; Afvaart 14.20 uur – Terugkomst 16.20 uur – Vertrek locatie: Voormalige steenfabriek Timmermans, De Oude Weg 31, Elst.