Martien van der Knijff achter zijn mobiele beiaard. (foto: PR Martien van der Knijff)
Martien van der Knijff achter zijn mobiele beiaard. (foto: PR Martien van der Knijff) Foto: PR Martien van der Knijff

Beiaardbespeling Cuneratoren door Martien van der Knijff

Algemeen

RHENEN - Zaterdag 14 augustus 16:00 – 17:00 uur geeft gastbeiaardier Martien van der Knijff het tweede beiaardconcert in een reeks van zes zomerconcerten. De beiaardconcerten worden georganiseerd door stichting  Cuneragilde Rhenen.

Zoals zoveel beiaardiers studeerde Martien van der Knijff orgelmuziek en beiaard. Hij is stadsbeiaardier van onder andere Hattem, Elburg, Hasselt en Zwolle. Opmerkelijk is dat hij in de afgelopen jaren een mobiele beiaard heeft ontwikkeld in samenwerking met Gideon Bodden en André Bossenbroek. Deze mobiele beiaard kan gehuurd worden voor open lucht festiviteiten, zoals viering van een jubileum, uitvaart, bedrijfsactviteiten. ‘Eeuwenoude klanken in de moderne tijd’ is het motto van zijn website www.concertcarillon.nl

Zijn gastconcert op de Van Bergen-beiaard in de Cuneratoren bevat klassieke muziek van Johan Sebastiaan Bach en Carl Philipp Emanuel Bach, maar ook moderne muziek van Willem Vogel en Wim Brandse. Van deze laatste componist speelt hij Zes stadsgezichten: Brugge, Utrecht, Antwerpen, Tilburg, Gent en Zwolle. Zijn volledige concertprogramma is in te zien op www.cuneragilde.nl/beiaard.

Torenmuziek vanaf grote hoogte is te horen in de wijde omgeving. Voor deze zomerconcerten is een speciale luistertuin ingericht in de binnentuin van het Stadsmuseum Rhenen, waar ongestoord en samen geluisterd kan worden. Vrijwilligers van het Stadsmuseum serveren drankjes en hapjes. Na afloop kan hier ook kennis gemaakt worden met de gastbeiaardier. De toegang is gratis.

De volgende zomerbeiaardconcerten zijn op de zaterdagen 21 en 28 augustus en op 4 en 11 september.