(foto: Regina van de Munt)
(foto: Regina van de Munt) Foto: Regina van de Munt

Scholenstichting CPOV biedt zij-instromers kansen

REGIO - Op de dertien christelijke basisscholen van scholenstichting CPOV in Veenendaal, Zetten en Ochten vind je kinderen met tal van talenten en ontwikkelmogelijkheden. Ook de leerkrachten hebben een breed palet aan kwaliteiten. “We verwelkomen graag zij-instromers of leerkrachten die een tijd uit de roulatie zijn geweest met open armen”, vertelt Petra Visser van CPOV. “Zij-instromers nemen levenswijsheid mee.”


Wie gesprekken aanknoopt met de juffen, meesters en onderwijsassistenten die de christelijke basisscholen van stichting CPOV rijk is, merkt al snel: het zijn gedreven, capabele leerkrachten met zeer uiteenlopende achtergronden. “Dat enorme palet aan kwaliteiten in onze organisatie waarderen wij enorm”, aldus Petra Visser van CPOV. “Zij-instromers hebben een afgeronde HBO- of academische opleiding en werkervaring in tal van vakgebieden. Kiezen voor het onderwijs is een moedige keuze, die vaak vol overtuiging gemaakt wordt. Die ambitie om als leerkracht van betekenis te zijn voor kinderen, dat vinden we bij al onze medewerkers belangrijk. Bij zij-instromers zie je dat echt als diepe motivatie.”

Zo besloot leerkracht Jacolien na 12 jaar als communicatiemedewerker te hebben gewerkt het onderwijs in te gaan. Dankzij goede begeleiding vanuit het CPOV haalt Jacolien nu veel voldoening uit de omgang met kinderen. CPOV-leerkracht Angela (foto) keerde na een jarenlange professionele pauze thuis terug naar het onderwijs. “Als je van kinderen houdt, is dit echt een prachtbaan”, zegt ze.

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden van zij-instromen in het onderwijs? Of ben je op zoek naar een leuke baan in het onderwijs? www.cpov/nl/werkenbij.