Streekmuseum BVB in de zomer. (foto: Jan Harteman)
Streekmuseum BVB in de zomer. (foto: Jan Harteman) Foto: Jan Harteman

Streekmuseum Baron van Brakell weer open!

OMMEREN - De vrijwilligers zijn blij. "We mogen weer open onder bepaalde voorwaarden. Voor een bezoek aan ons museum dient u wel te reserveren en een looproute te volgen. Maar dan ziet u ook alles. Meer informatie over de voorwaarden en het reserveren kunt u vinden op onze website."


"In de lange voorliggende periode hebben we echter niet stil gezeten. In december 2020 is het museum aangesloten bij MuseumTV. (www.museumtv.nl). MuseumTV is een videoplatform over kunst, cultuur en design. Hier kunt u informatie vinden over veel musea in Nederland door middel van een prachtige verzameling van meer dan 500 video’s en mini-documentaires, en het aantal wordt nog steeds uitgebreid. Ook ons streekmuseum vindt u nu op deze site met mooie filmpjes. Een voorproefje hiervan kunt u zien op onze website (video) met vier trailers. De kleinschalige foto-expositie over steenfabriek Ten Cate is ook nog steeds te bezichtigen."


In 2020 kon men plaatjes verzamelen voor het boek 'De Betuwe in Bloei'. Daarbij werden kortingsbonnen voor het Streekmuseum uitgegeven. Naar aanleiding van de tijdelijke sluiting van het Streekmuseum eind 2020 en begin 2021 is besloten dat deze kortingsbonnen geldig blijven tot 31 december 2021. Men kan deze kortingsbonnen dus heel 2021 nog inleveren ongeacht voor welke maand de kortingsbonnen geldig waren.

"In ons museum komt geschiedenis tot leven. Kom eens aan en verwonder u over onze collectie. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen in ons Streekmuseum aan de Provincialeweg 21 in Ommeren. Bezoek onze website www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl voor uitgebreide informatie."

Bakkerij op Dorpsplein. (foto: Jan Harteman)
Archeologische vondsten. (foto: Jan Harteman)
Houtsnijwerk aan boerenwagen. (foto: Jan Harteman)