Verwolde-huis-vooraanzicht-veraf met hek-met vlag. (foto: JBu-09)
Verwolde-huis-vooraanzicht-veraf met hek-met vlag. (foto: JBu-09) Foto: JBu-09

Poorten GLK-kastelen gaan weer open!

REGIO - Alle zeven museumkastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen openen sinds zaterdag 5 juni weer hun poorten.


Een blije kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur van kasteel Doorwerth: “Vanaf zaterdag hangen we de vlaggen en banieren weer buiten en is iedereen welkom te genieten van ons unieke Gelderse erfgoed en de verhalen uit het verleden.” Ook kasteelmanager Annette Zeelenberg van kasteel Ammersoyen haalt opgelucht adem: "We hebben zoveel plannen voor dit seizoen en zoveel moois om te laten zien."


Reserveren verplicht. Er zijn (nog) geen rondleidingen met gids. Voorafgaand aan het bezoek moet online een tijdslot worden gereserveerd. Dit kan via glk.nl/kastelen.


Op ontdekkingstocht in het verleden
De Geldersche kastelen vertellen je hoe onze voorouders leefden. Rondom elk kasteel is van alles te zien en beleven, een moestuin met vergeten groenten of een park met bijzondere bomen, waterornamenten of bloeiende borders. In kasteel Hernen kun je op ontdekkingstocht met de ‘pratende' lantaarn'. Huis Verwolde, is op eigen gelegenheid te bewonderen en vergeet dan niet de tuin te bezoeken. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Op kasteel Doorwerth ontmoet je iedere laatste zondag van de maand kasteelbewoners én je vindt een speciale expositie. Kasteel Cannenburch biedt elk seizoen een nieuwe speurtocht in het park en je ontmoet er de vroegere kasteelbewoners op de 1ste zondag van de maand. Het kleine maar fijne huis Zypendaal, een buitenplaats uit de achttiende eeuw kun je op eigen gelegenheid bezoeken.