Pianist Nicolas van POucke. (foto: Londonmancer)
Pianist Nicolas van POucke. (foto: Londonmancer) Foto: Londonmancer

Nicolas van Poucke speelt Chopin

Extra Korenwinde-concerten


RHENEN - Het mag weer! Zodra op de corona-persconferentie van 28 mei het bericht kwam dat concerten binnen met maximaal vijftig man op anderhalve meter weer mogen vanaf 5 juni, zijn we bij De Korenwinde meteen aan het organiseren geslagen.


"Om u met mooie muziek de zomer in te laten gaan zijn er op 26 juni twee extra zomerconcerten, om 16:30 en 20:00 uur. Pianist Nicolas van Poucke speelt twee keer een Chopinprogramma. Nicolas heeft een bijzondere affiniteit met Chopin. Naar aanleiding van zijn cd met twee sonates van Chopin schreef Trouw: "Hij speelt deze werken met grote toewijding en met krachtig spel brengt hij de grootsheid ervan naar voren. Dit is aristocratische muziek, ook in lyrische passages, waarin Van Poucke volledig overtuigt. Hij geeft ruimte aan poëzie, zonder te vervallen in zwakheid of ongepast rubato."


Uiteraard houden we ons bij deze concerten aan alle RIVM-regels: in De Vlam mogen maximaal dertig mensen, geen pauze, geen koffie of drankje achteraf, via de website van tevoren aanmelden, handgel om uw handen te desinfecteren en de stoelen staan op anderhalve meter. Pas als u zit, mag het mondkapje af. Daarna kan het genieten beginnen!

De optredens vinden plaats in de vaste locatie De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen en beginnen om 16:30 en om 20:00 uur. Er zijn tweemaal maximaal dertig kaartjes à twintig euro beschikbaar, die u via de website www.korenwinde.nl dient te bestellen èn te betalen. "Wacht niet te lang met bestellen, veel mensen houden van Chopin, en Nicolas van Poucke speelt prachtig. We zien u graag weer bij een van de concerten op 26 juni!"