Ingezonden brief

Covid-19 vaccinaties



De aansporing tot vaccinatie door onder andere medici, virologen en politici kan niemand zijn ontgaan. Elke dag worden we van de noodzaak hiervan overtuigend toegesproken. Helaas wordt deze noodzaak niet door iedereen gedeeld.
Onlangs las ik een artikel waarin een poging wordt gedaan het niet-vaccineren te rechtvaardigen. Deze rechtvaardiging werd in dit artikel ontleend aan het lezen van bijbelteksten. Waaruit de veronderstelling volgde, dat in alle gevallen de heer het leven leidt. Op basis hiervan wordt afgezien van deze zo belangrijke vaccinatie.
Voor het ziek worden behoeft niet te worden gevreesd. Men berust en gelooft dat de heer alles bestuurt, hij/zij leidt immers je leven. Een gedachtegang vol misvattingen, met ernstige consequenties voor ieders gezondheid.
Het bevestigd mijn overtuiging stelling te moeten nemen tegen de bovenstaande onverantwoordelijke gedachtegang en handelwijze die hieruit voortkomt.
Als men gelooft in zijn/haar heer, dan is deze ook degene die medici en wetenschappers de gaven en deskundigheid biedt om medicijnen en vaccins te ontwikkelen. Meer rechtvaardiging en overtuiging om daarom juist wèl van deze vaccins gebruik te maken, is er niet. Vaccineren doet men niet alleen voor zichzelf maar dient ook ter bescherming van de gehele samenleving en de meest kwetsbaren in het bijzonder. Een hoge vaccinatiegraad en groepsimmuniteit is hierbij van het allergrootste belang. Het ‘gratis meeliften’ op de verantwoordelijkheid van degenen die zich wèl laten vaccineren verdient afkeuring en geen begrip.

Harry Kuyper